Продукти за 6 порции:
3 връзки магданоз
1 глава лук
4 домата
сол
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. черен пипер
4 с.л. лимонов сок
100 г булгур
мента
1 ч.ч. вода
100 мл. зехтин
Начин на приготвяне:
Булгурът (100 г) се слага в купа, залива се с горещата вода (1 ч.ч.) и се оставя да набъбне за 15 минути. Ситно нарязаните домати (4 бр), магданоз (3 връзки), мента и лук (1 глава) се слагат в друга купа. Посоляват се и се подправят с пипера (1/2 ч.л.) и канелата (1/2 ч.л.). Разбъркват се. Булгурът се отцежда и се смесва с другите продукти. Накрая се прибавят лимоновият сок и зехтинът (100 мл.). Всичко се разбърква.
Източник: 1001recepti.com