Малките сандвичи са едно чудесно кулинарно решение за много случаи – когато очакваме гости, но нямаме готовност за сериозна трапеза, когато правим парти по различни поводи… Предлагаме ви няколко рецепти за бързи и вкусни малки сандвичи, с които ще впечатлите гостите и семейството си.
Малки сандвичи с крема сирене и пушена сьомга
Продукти за 4 порции:
4 филии черен хляб
4 с.л. сирене Крема
100 г пушена сьомга
1 ч.л. зехтин
1 стрък копър
1 щип. черен пипер
сол
Рецепта:
Филийките хляб се разрязват на четвъртинки и се изпичат от двете страни, за да станат хрупкави. Намазват се с разбитото със зехтина, солта и черния пипер сирене Крема. Върху всеки сандвич се поставя парченце пушена сьомга и се декорира с връхче пресен копър и по желание – ситно нарязан зелен лук. Сандвичите се поднасят веднага.
Малки сандвичи с гъби и чедър
Продукти за 12 порции:
150 г гъби
100 г сирене Чедър
2 яйца
200 г хляб Чабата
Рецепта:
Хлябът (200 г) се нарязва на тънки филийки. Гъбите (150 г) се нарязват на ситно, а сиренето Чедър (100 г) се настъргва на едрото ренде. Гъбите и сиренето се смесват с разбитите яйца (2 бр) и с получената плънка се намазват сандвичите. Пекат се в силна фурна на горен реотан до златисто. Сервират се топли.
Малки сандвичи с маслини и сиренца
Продукти за 8 порции:
250 г хляб чабата
80 г маслини
80 г моцарела
40 г пармезан
4 жълтъка
2 стръка розмарин
2 с.л. зехтин
сол
Рецепта:
Хлябът (250 г) се нарязва на тънки филийки. Всяка филийка се напръсква със зехтин (2 с.л.) и върху нея се подреждат парченца маслини (80 г)(препоръчваме маслини каламата), листенца пресен розмарин (2 стръка), смес от разбити жълтъци (4 бр) и настъргана моцарела (80 г) и най-отгоре парченца пармезан (40 г) и сол. Хлебчетата се запичат на грил за около 10 минути, докато покафенеят. Сервират се топли върху листенца свежа салата.
Източник: 1001recepti.com