ДЕЛОВА
Как да бъдем добри приятели: 10 принципа
© sxc.hu

Как да бъдем добри приятели: 10 принципа

Приятелството е толкова важно, че, ако можеха, лекарите биха изписвали приятели, вместо лекарства

 


... не завиждайте за успехите им и винаги се съобразявайте с чувствата им.

4. Прошка
Прошката е съществена част от дълготрайното приятелство. Прошката означава любов и приемане и желание да запазите приятелството, въпреки някои трудности.

5. Жертване
Понякога, да бъдеш добър приятел изисква да пренебрегнеш това, което е удобно за теб. Ако вашата кола се повреди в 3 сутринта на място, където няма никой, истинският приятел би дошъл да ви вземе, без да мърмори или задава въпроси.

6. Подкрепа
Важно е приятелите ви да чувстват вашата подкрепа. Застанете твърдо зад приятелите си и никога не говорете против тях. И не позволявайте на други да го правят.

7. Даване
Добрият приятел дава, без да очаква нещо в замяна. Като истински приятел, също така, вие трябва да давате съвети, но никога заповеди и още – никога не казвайте: “Нали ти казах”.

8. Смях
Важно е да намирате време просто да се забавлявате с приятелите си. Всяка минута, прекарана в смях сред приятели, е време, което не сте загубили.

9. Приемане
Важно е да окуражавате вашите приятели да изразяват тяхната индивидуалност. Вие не бихте искала да се чувствате с приятелите си като на изпит и да се притеснявате дали сте ги впечатлила достатъчно, нали? Приемете приятелите си такива, каквито са.

10. Реципрочност
Истинското приятелство не е еднопосочна улица – и двете страни трябва да дават и да получават. Отворете сърцето си, споделяйте и дайте възможност на вашите приятели да направят същото.
добави в:
още
5 начина да преодолеете страха от общуване
5 начина да преодолеете страха от общуване
Чувствате ли се неудобно в големи компании и сред хора, които не познавате? Изпитвате ли неудобство, когато общувате с другия пол? Всички ние понякога се чувстваме не на място, но има хора, за които тази стеснителност и неудобство са реална пречка за реализиране на почти всеки социален и дори интимен контакт. Новите изследвания показват...
Защитата на психиката – нож с две остриета
Защитата на психиката – нож с две остриета
Много хора възприемат т.нар. психологична защита като способност за адекватно реагиране на агресията и достойно излизане от конфликта. С подобно умение никой не се ражда – то се изработва с годините и трябва да се признае, дори и тогава не при всеки. Но за да се запази чувството за защитеност дори от тези, които не умеят много добре да общуват...
Как богатите хора печелят и харчат пари
Как богатите хора печелят и харчат пари
А вие харчите ли пари като богатите хора? Ако не, може би си мислите: „Не мога да харча като богатите, защото нямам достатъчно пари”. Ако е така, може би в тази статия ще разберете защо все още не сте богати. През повечето време всички ние си мислим как искаме да сме богати и да си купим всичко от дългия списък в главата ни. Гледаме на богатството...
Как да излезете от черупката си?
Как да излезете от черупката си?
Ако и вие страдате от товара на стеснителността и се чудите дали има начин да излезете от черупката си и да станете самоуверени и асертивни, ще се зарадвате да научите, че има 7 лесни стъпки, които могат да помогнат. Нека ги опитаме още сега! 1. Да разберем какво всъщност представлява стеснителността. Повечето стеснителни хора не осъзнават...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Какво е Бог за вас?
 Упование в земния ми живот и надежда за вечен живот
 Вярата ми, че всичко има смисъл – дори и да не го разбирам сега
 Нещо, което търся, но не мога още да открия
 Някой, когото да обвинявам за нещастния си живот
 Нечия измислица, за да се контролират низките страсти на хората
 
 
tia.bg on Facebook