ДОМАКИНЯ
Рецепти за приготвяне на свински котлети

Рецепти за приготвяне на свински котлети

 


Как ще приготвите пържолите за новогодишната трапеза? ТЯ ви предлага три лесни и вкусни рецепти:

Котлети с млечен сос
Необходими продукти:
6 броя леко начукани котлети
гъби печурки, нарязани на едри филийки
лук на шайби
топено пушено сирене, нарязано на колелца
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
1 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Наредете в йенска тенджера последователно един ред котлети, гъби, лук и топено сирене.
Поръсете ги с черен пипер и чубрица и наредете втори ред със същите продукти и подправки.
Добавете малко мазнина в кофичката с мляко и разбийте с 1 к.л. сол и с брашното.
Полейте продуктите с получената смес, похлупете ги с капака и ги изпечете на умерена фурна за около 1 час.
Малко преди края на печенето махнете капака, за да се запече ястието и отгоре. Поднесете поръсено с магданоз.

Печени пържоли на фурна
Необходими продукти:
6 пържоли
3-4 скилидки чесън
2-3 с.л.мед
4 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Наредете пържолите в тавичка. Отгоре ги залейте с маринатата, приготвена от всички останали продукти. Оставете ги да престоят 1/2 час.
Изпечете ги в умерена фурна.

Свински пържоли с бира
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.

Източник: dieti.info
добави в:
още
Как да обзаведем малкото жилище
Как да обзаведем малкото жилище
Малките домове все по-често се явяват единствената възможност за много хора да имат свой, поради високите цени на имотите, от една страна и необходимостта да се живее в големите градове, от друга. Всеки архитект и интериорен дизайнер знае, че най-интересни за проектиране са малките пространства. Повечето хора смятат, че в по-малките апартаменти...
Кулинарно предложение: салата Табуле
Кулинарно предложение: салата Табуле
Продукти за 6 порции: 3 връзки магданоз 1 глава лук 4 домата сол 1/2 ч.л. канела 1/2 ч.л. черен пипер 4 с.л. лимонов сок 100 г булгур мента 1 ч.ч. вода 100 мл. зехтин Начин на приготвяне: Булгурът (100 г) се слага в купа, залива се с горещата вода (1 ч.ч.) и се оставя да набъбне за 15 минути. Ситно нарязаните домати (4 бр),...
Великденски традиции: няколко техники за боядисване на яйцата
Великденски традиции: няколко техники за боядисване на яйцата
За да не се пукат яйцата при варенето, трябва да не са студени и да са предварително темперирани, т.е. затоплени на стайна температура, да не се варят по много бройки наведнъж, във водата да се сложи сол и да се загрява малко по-бавно от обикновено. Варим ги 20 – 30 минути, за да бъдат по-твърди и защото тези яйца престояват сварени поне няколко...
Козунакът е една от по-новите традиции за Великден
Козунакът е една от по-новите традиции за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се e приготвял само за Великденските празници, защото символизира тялото на Иисус Христос, така както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане, историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето постепенно се пренася в цяла...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Смятате ли, че образованието в училище е добро?
 Не – смятам, че е под всякаква критика
 Горе-долу – зависи най-вече от училището
 Има добри елементи, но се нуждае и от доста промени
 Да, мисля, че образованието в училище е отлично