ДОМАКИНЯ
Рецепти за приготвяне на свински котлети

Рецепти за приготвяне на свински котлети

 


Как ще приготвите пържолите за новогодишната трапеза? ТЯ ви предлага три лесни и вкусни рецепти:

Котлети с млечен сос
Необходими продукти:
6 броя леко начукани котлети
гъби печурки, нарязани на едри филийки
лук на шайби
топено пушено сирене, нарязано на колелца
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
1 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Наредете в йенска тенджера последователно един ред котлети, гъби, лук и топено сирене.
Поръсете ги с черен пипер и чубрица и наредете втори ред със същите продукти и подправки.
Добавете малко мазнина в кофичката с мляко и разбийте с 1 к.л. сол и с брашното.
Полейте продуктите с получената смес, похлупете ги с капака и ги изпечете на умерена фурна за около 1 час.
Малко преди края на печенето махнете капака, за да се запече ястието и отгоре. Поднесете поръсено с магданоз.

Печени пържоли на фурна
Необходими продукти:
6 пържоли
3-4 скилидки чесън
2-3 с.л.мед
4 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Наредете пържолите в тавичка. Отгоре ги залейте с маринатата, приготвена от всички останали продукти. Оставете ги да престоят 1/2 час.
Изпечете ги в умерена фурна.

Свински пържоли с бира
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.

Източник: dieti.info
добави в:
още
Менюто през лятото
Менюто през лятото
Отдавна е известно, че всеки годишен сезон предполага и промени в основните храни, които употребяваме. Така например, в топлото време отпада необходимостта от затопляне на организма. Сърцето и кръвоносните съдове работят по-усилено, тъй като знойният въздух и активните слънчеви ултравиолетови лъчи не са сред най-полезните фактори за здравето...
Динята: от гробницата на Тутанкамон до наши дни
Динята: от гробницата на Тутанкамон до наши дни
Не е известно кога точно е започнало култивирането на динята, но има данни, че се е отглеждала в долината на река Нил най-малко две хилядолетия преди новата ера. Находки на характерните семки са открити от времето на дванайстата династия в гроба на фараон Тутанкамон, въпреки че за дини в Египет няма нито един йероглифен текст, нито пък се...
Цветя, издържливи на лятното слънце
Цветя, издържливи на лятното слънце
През горещите летни дни всеки търси прохлада под дебелите сенки на дърветата. Единствено там може да се усети лекия, почти въображаем полъх на юлския вятър. За хората е лесно да отидат на сянка, но какво да кажем за цветята, които не могат да се движат и са принудени по цял ден да устояват на лъчите на жаркото слънце? За щастие природата е...
Кайсиите: интересни факти и суеверия
Кайсиите: интересни факти и суеверия
Латинското наименование на кайсията е Prunus armenica, което означава “арменска слива”. Прозиходът на този плод не е категорично уточнен, заради широкото й разпространение, но най-вероятно е Индия. В Армения кайсията е позната от древни времена, пренесена по Пътя на коприната, и е отглеждана от толкова отдавна, че често тази страна се смята...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Какво е Бог за вас?
 Упование в земния ми живот и надежда за вечен живот
 Вярата ми, че всичко има смисъл – дори и да не го разбирам сега
 Нещо, което търся, но не мога още да открия
 Някой, когото да обвинявам за нещастния си живот
 Нечия измислица, за да се контролират низките страсти на хората