ДОМАКИНЯ
Рецепти за приготвяне на свински котлети

Рецепти за приготвяне на свински котлети

 


Как ще приготвите пържолите за новогодишната трапеза? ТЯ ви предлага три лесни и вкусни рецепти:

Котлети с млечен сос
Необходими продукти:
6 броя леко начукани котлети
гъби печурки, нарязани на едри филийки
лук на шайби
топено пушено сирене, нарязано на колелца
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
1 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Наредете в йенска тенджера последователно един ред котлети, гъби, лук и топено сирене.
Поръсете ги с черен пипер и чубрица и наредете втори ред със същите продукти и подправки.
Добавете малко мазнина в кофичката с мляко и разбийте с 1 к.л. сол и с брашното.
Полейте продуктите с получената смес, похлупете ги с капака и ги изпечете на умерена фурна за около 1 час.
Малко преди края на печенето махнете капака, за да се запече ястието и отгоре. Поднесете поръсено с магданоз.

Печени пържоли на фурна
Необходими продукти:
6 пържоли
3-4 скилидки чесън
2-3 с.л.мед
4 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Наредете пържолите в тавичка. Отгоре ги залейте с маринатата, приготвена от всички останали продукти. Оставете ги да престоят 1/2 час.
Изпечете ги в умерена фурна.

Свински пържоли с бира
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.

Източник: dieti.info
добави в:
още
Лавандулата: полезна информация за приложенията й
Лавандулата: полезна информация за приложенията й
Най-често лавандулата се отглежда с цел извличане на лавандулово масло, от лавандуловите съцветия също се произвеждат продукти срещу молци, чайове, подправки в кулинарията, ароматизиращи продукти, за аранжировка и други. Етеричното масло се извлича чрез парна дестилация. Подобно на всички етерични масла, то не е чисто съедининие, а е сложна...
10 причини да ремонтирате дома си
10 причини да ремонтирате дома си
Независимо дали ви е омръзнала обстановката в дома ви, искате да направите няколко подобрения или планирате да продадете жилището, ремонтът е това, от което се нуждаете - той ще възроди желанието ви да прекарвате повече време вкъщи, ще направи всяка една ваша стая по-функционална и ще повиши цената на имота ви. Разбира се, това са само част...
Удоволствието да се храним - френска революция в наши дни
Удоволствието да се храним - френска революция в наши дни
Удоволствието от храната е толкова важно! Нека си представим поне за малко, че живеем в свят, където всеки може да яде каквото си поиска и в същото време да има стройна фигура, добро здраве и да се радва на живота. Добре дошли във френския парадокс! Това е култура, която по традиция постоянно консумира хляб, вино, шоколад, мазнини и месо...
Принципи на домашното консервиране
Принципи на домашното консервиране
Методите за консервиране в домашни условия днес са много по-усъвършенствани в сравнение с тези преди векове. Въпреки това, процесите в основата на запазването на хранителни продукти чрез консервиране остават същите. Тяхното познаване е дори по-важно от точното спазване на инструкциите в рецептите. Как консервирането запазва храните? Невидимите...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Смятате ли, че образованието в училище е добро?
 Не – смятам, че е под всякаква критика
 Горе-долу – зависи най-вече от училището
 Има добри елементи, но се нуждае и от доста промени
 Да, мисля, че образованието в училище е отлично