ДОМАКИНЯ
Рецепти за приготвяне на свински котлети

Рецепти за приготвяне на свински котлети

 


Как ще приготвите пържолите за новогодишната трапеза? ТЯ ви предлага три лесни и вкусни рецепти:

Котлети с млечен сос
Необходими продукти:
6 броя леко начукани котлети
гъби печурки, нарязани на едри филийки
лук на шайби
топено пушено сирене, нарязано на колелца
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
1 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Наредете в йенска тенджера последователно един ред котлети, гъби, лук и топено сирене.
Поръсете ги с черен пипер и чубрица и наредете втори ред със същите продукти и подправки.
Добавете малко мазнина в кофичката с мляко и разбийте с 1 к.л. сол и с брашното.
Полейте продуктите с получената смес, похлупете ги с капака и ги изпечете на умерена фурна за около 1 час.
Малко преди края на печенето махнете капака, за да се запече ястието и отгоре. Поднесете поръсено с магданоз.

Печени пържоли на фурна
Необходими продукти:
6 пържоли
3-4 скилидки чесън
2-3 с.л.мед
4 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Наредете пържолите в тавичка. Отгоре ги залейте с маринатата, приготвена от всички останали продукти. Оставете ги да престоят 1/2 час.
Изпечете ги в умерена фурна.

Свински пържоли с бира
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.

Източник: dieti.info
добави в:
още
Кулинарни изкушения за лятото: студени супи
Кулинарни изкушения за лятото: студени супи
Студените супи освежават прекрасно през горещите дни. Те могат да се сервират като първо ястие, а когато са направени от плодове, могат да се поднесат и като десерт (както правят в Германия, Австрия и Унгария). Повечето супи се правят от зеленчуци, следователно в тях практически няма калории, а само голямо количество витамини. За тяхното...
Ягодите като храна и като история
Ягодите като храна и като история
Ягодите са един от любимите плодове на хората в продължение на много векове и много митове и легенди за тях са стигнали до нас. Например: - Легенда твърди, че ако разчупите на две двойна ягода и накарате този, когото харесвате да изяде едната половина, а другата изядете вие, двамата ще се влюбите безумно един в друг. - За да демонстрират...
Менюто през лятото
Менюто през лятото
Отдавна е известно, че всеки годишен сезон предполага и промени в основните храни, които употребяваме. Така например, в топлото време отпада необходимостта от затопляне на организма. Сърцето и кръвоносните съдове работят по-усилено, тъй като знойният въздух и активните слънчеви ултравиолетови лъчи не са сред най-полезните фактори за здравето...
Динята: от гробницата на Тутанкамон до наши дни
Динята: от гробницата на Тутанкамон до наши дни
Не е известно кога точно е започнало култивирането на динята, но има данни, че се е отглеждала в долината на река Нил най-малко две хилядолетия преди новата ера. Находки на характерните семки са открити от времето на дванайстата династия в гроба на фараон Тутанкамон, въпреки че за дини в Египет няма нито един йероглифен текст, нито пък се...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Какво е Бог за вас?
 Упование в земния ми живот и надежда за вечен живот
 Вярата ми, че всичко има смисъл – дори и да не го разбирам сега
 Нещо, което търся, но не мога още да открия
 Някой, когото да обвинявам за нещастния си живот
 Нечия измислица, за да се контролират низките страсти на хората