ХУБАВА
Как да си направим сами интимна прическа

Как да си направим сами интимна прическа

Няколко препоръки, които ще ви помогнат да се справите професионално

 


Интимните прически не са нещо ново. Жените в Древен Египет са използвали къна за направата на рисунки върху срамното си възвишение. В Европа тези прически стават популярни с появата на мини-бикините и нудистките плажове.
Днес интимната прическа не е нещо необикновено, тъй като съвременните жени искат да бъдат модерни и различни във всяко едно отношение.

Начинаещите трябва да бъдат наясно със следното:
- Областта на гениталиите е много чувствителна и затова е по-добре да не използвате епилатор и пинцети. Най-подходящи за тези места са ножиците и самобръсначката.
- Прическата е най-добре да се прави по време на къпане или след това.
- Първоначално избирайте по-лесни модели, а когато натрупате опит, минете към шедьоврите.

Ако имате някакви съмнения, че нещо няма да се получи, потърсете професионалист. Съвременните козметични салон оказват подобен вид услуги. Там ще ви подстрижат, оформят, боядисат и украсят.

Ако сте притеснителни или просто не искате са допускате чужд човек в подобна близост до себе си, имате три варианта.
Първият е да оставите всичко както си е. Вторият е гладко да обръснете срамните части. Третият е да експериментирате и да се учите от грешките си. Рано или късно ще се усъвършенствате и освен това ще имате цяла колекция от прически. Това си има своите предимства. Вие можете да променяте прическите според настроението си, като при това ще икономисате парите, които ще ви поискат в козметичния салон.

Как да си направите интимна прическа у дома?

1. Обмислете внимателно какво искате да направите.
2. Ако рисунката е сложна, направете си хартиен шаблон.
3. Вие се нуждаете от следните инструменти: молив за очи, огледало, самобръсначка, крем за депилация, малки ножица, малък гребен, пинцета.
4. Подгответе кожата – тя трябва да бъде суха и чиста.
5. Вземете шаблона и го очертайте с молива за очи. Дорисувайте необходимите елементи.
6. Ако за прическата са ви необходими къси косъмчета, използвайте гребена и ножицата и ги подстрижете...
добави в:
още
Луната и грижата за нашата красота през октомври
Луната и грижата за нашата красота през октомври
От всяка жена зависи да прояви своите сили и възможности да се грижи за себе си, да се опита да съхрани своята младост и красота. Но просто не разполагаме с време, за да обърнем внимание на всяка част от тялото си. Защото, освен за лицето, трябва да се погрижим и за косата, и за ръцете, и за краката, и за ноктите…Времето не стига, а на нас...
Кога косата вика за помощ
Кога косата вика за помощ
Вероятно вашият козметик неведнъж ви е повтарял, че чупливите нокти са признак на недостиг на калций в организма, а сухата кожа страда от липса на витамин А. Същото е и с косата. Впрочем тя е един от най-точните барометри на нашето здраве, тъй като всеки определен признак на нейното „нездраве“ пряко или косвено „крещи“ за проблем в организма. Проблем...
Грим за студена и топла кожа
Грим за студена и топла кожа
Кои цветове грим ни отиват най-много? Това е един от въпросите, които жените си задаваме най-често. Определянето на отговора може да звучи сложно, но всъщност се основава на науката за цветовете. Щом веднъж сме въоръжени с това знание, можем лесно да определим кои нюанси ще стоят най-естествено или най-драматично върху цвета на кожата ни. Топла...
Есенни мотиви в облеклото
Есенни мотиви в облеклото
Есента наближава, а аз напоследък започвам да осъзнавам, че я обичам дори повече и от лятото. Особено, когато става дума за стил. Замислих се защо. Разгледах модни тенденции и всъщост има няколко добре оформени причини. 1. Много обичам layers, а есента е перфектното време, когато може да се използват няколко различни слоя дрехи, за постигане...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Смятате ли, че образованието в училище е добро?
 Не – смятам, че е под всякаква критика
 Горе-долу – зависи най-вече от училището
 Има добри елементи, но се нуждае и от доста промени
 Да, мисля, че образованието в училище е отлично