ЛЮБИМА
Да обичаш женен мъж...

Да обичаш женен мъж...

Какво кара жените да търсят връзка с женен мъж

 


Любовта на жена към женен мъж е един от най-популярните сюжети както в живота, така и в изкуството. Този вечен сюжет е причина за много терзания, и въпреки това въвлича все нови и нови участници.
Защо остава толкова популярен? Какво е това, което толкова привлича жените към женените мъже?
На първо място трябва да разделим двата принципни варианта на сценария: когато женения мъж е избран от неомъжена жена с цел да се ожени за него в някакъв бъдещ момент и другия вариант – когато омъжена жена избира женен мъж просто като любовник.

Когато неомъжена жена избира женен мъж
За неомъжената жена първото, което е важно в избора й на женен мъж е, че той не е мърляв и не проявява свойствената за ергена вътрешна свобода. Жененият мъж винаги изглежда по-приучен (на разни навици, важни за жената) и по-предсказуем.
Това търсене на предсказуем партньор става несъзнателно – просто жената се стреми към “надежден” партньор. Ако жената осъзнава този стремеж, тя би разбрала също, че е по-лесно да “дресира” един “див” мъж (ерген), отколкото да се пребори със съперница и след това още дълго (и често безуспешно) да се бори с последствията от чуждата “дресировка”.
В този сценарий има още един, изключително важен, нюанс: средната възраст на женените мъже е по-голяма от тази на ергените, което би трябвало да означава, че поради възрастта, те са по-улегнали, с по-добро социално и финансово положение – т.е. доказано способен да издържа семейство.

Когато омъжена жена избира женен мъж
Съвсем различни са мотивите на жената, която вече има съпруг, но си търси любовник. Този процес също е подсъзнателен: когато вече има някой, който да осигурява семейството, се пробуждат по-древните сексуални инстинкти.
Разбира се, любовникът също трябва да бъде достатъчно предсказуем, тъй като собственическото чувство на жената към него е не по-малко, отколкото към собствения мъж. Дресировката обаче не е най-важното изискване към любовника.
Основното е друго: жененият мъж ще държи повече на...
добави в:
още
Финансови съвети за новобрачни дами
Финансови съвети за новобрачни дами
След като кажат “Да”, много дами, естествено, се отдават на пълно наслаждение и новобрачно блаженство. Последното нещо, за което си мислят, е, че всъщност 9 от 10 от тях ще носят лична отговорност за финансовото си положение през целия си живот. И все пак 80% от жените нямат никакъв план за това. Една от най-честите причини за финансов...
Неговата най-добра приятелка
Неговата най-добра приятелка
Съвсем не е задължително най-добрият приятел на мъжа да бъде кучето. Или пък друг мъж. На много жени се налага да приемат факта, че всъщност най-добрия приятел на техния любим е друга жена. Как трябва да се отнасяте към нея? Като към потенциална заплаха или да се опитате да я приемете? Безспорно, има ли друга жена, пък била тя и “просто приятелка”...
Лев Толстой за брака
Лев Толстой за брака
Скъпи приятелю Иля: Винаги е имало някой или нещо, което ми е попречвало да ти отговоря на двете писма, които са много важни и скъпи за мен, особено второто. Първо, това беше Батурлин, след това лошо здраве, безсъние, след това пристигането на Д____, приятел на Х_____, за който ти бях писал. Той седи на чаша чай, разговаряйки с дамите,...
Хармонията в брака и финансите
Хармонията в брака и финансите
Простата истина е такава: парите могат да съсипят брака ни. Всъщност те са на първо място в списъка с брачни проблеми и в списъка с причините за развод. Хората често подценяват отговорностите при сливането на два живота. Причината, поради която се караме най-вече заради парите, е, че те са най-лесно измерими. Разбира се, трябва да се правят...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Какво е Бог за вас?
 Упование в земния ми живот и надежда за вечен живот
 Вярата ми, че всичко има смисъл – дори и да не го разбирам сега
 Нещо, което търся, но не мога още да открия
 Някой, когото да обвинявам за нещастния си живот
 Нечия измислица, за да се контролират низките страсти на хората