ЛЮБИМА
Да обичаш женен мъж...

Да обичаш женен мъж...

Какво кара жените да търсят връзка с женен мъж

 


Любовта на жена към женен мъж е един от най-популярните сюжети както в живота, така и в изкуството. Този вечен сюжет е причина за много терзания, и въпреки това въвлича все нови и нови участници.
Защо остава толкова популярен? Какво е това, което толкова привлича жените към женените мъже?
На първо място трябва да разделим двата принципни варианта на сценария: когато женения мъж е избран от неомъжена жена с цел да се ожени за него в някакъв бъдещ момент и другия вариант – когато омъжена жена избира женен мъж просто като любовник.

Когато неомъжена жена избира женен мъж
За неомъжената жена първото, което е важно в избора й на женен мъж е, че той не е мърляв и не проявява свойствената за ергена вътрешна свобода. Жененият мъж винаги изглежда по-приучен (на разни навици, важни за жената) и по-предсказуем.
Това търсене на предсказуем партньор става несъзнателно – просто жената се стреми към “надежден” партньор. Ако жената осъзнава този стремеж, тя би разбрала също, че е по-лесно да “дресира” един “див” мъж (ерген), отколкото да се пребори със съперница и след това още дълго (и често безуспешно) да се бори с последствията от чуждата “дресировка”.
В този сценарий има още един, изключително важен, нюанс: средната възраст на женените мъже е по-голяма от тази на ергените, което би трябвало да означава, че поради възрастта, те са по-улегнали, с по-добро социално и финансово положение – т.е. доказано способен да издържа семейство.

Когато омъжена жена избира женен мъж
Съвсем различни са мотивите на жената, която вече има съпруг, но си търси любовник. Този процес също е подсъзнателен: когато вече има някой, който да осигурява семейството, се пробуждат по-древните сексуални инстинкти.
Разбира се, любовникът също трябва да бъде достатъчно предсказуем, тъй като собственическото чувство на жената към него е не по-малко, отколкото към собствения мъж. Дресировката обаче не е най-важното изискване към любовника.
Основното е друго: жененият мъж ще държи повече на...
добави в:
още
Лев Толстой за брака
Лев Толстой за брака
Скъпи приятелю Иля: Винаги е имало някой или нещо, което ми е попречвало да ти отговоря на двете писма, които са много важни и скъпи за мен, особено второто. Първо, това беше Батурлин, след това лошо здраве, безсъние, след това пристигането на Д____, приятел на Х_____, за който ти бях писал. Той седи на чаша чай, разговаряйки с дамите,...
Хармонията в брака и финансите
Хармонията в брака и финансите
Простата истина е такава: парите могат да съсипят брака ни. Всъщност те са на първо място в списъка с брачни проблеми и в списъка с причините за развод. Хората често подценяват отговорностите при сливането на два живота. Причината, поради която се караме най-вече заради парите, е, че те са най-лесно измерими. Разбира се, трябва да се правят...
Как да си помогнете сама в любовта
Как да си помогнете сама в любовта
Понякога човек зацикля върху определен проблем, вниманието му е концентрирано единствено върху него и той не е способен да види възможностите за неговото решаване. А в повечето случаи решението може да се постигне съвсем лесно. Предлагаме ви някои от подходите, които биха ви предложили психотерапевтите, за да ви помогнат да погледнете на дадена...
Мъжете на моята кушетка от Бренди Енглър
Мъжете на моята кушетка от Бренди Енглър
Когато Бренди Енглър се дипломира като сексолог и отваря собствен кабинет в Манхатън, тя смята, че клиентелата й ще се състои основно от жени. Очаква я обаче голяма изненада: повечето й клиенти се оказват мъже. Когато става дума за сексуални проблеми, мъжете са много чувствителни и далеч по-склонни да потърсят помощ. Проблемите им са от най-различно...
четете още в рубриката ››
БЮЛЕТИН
 Да, искам да получавам бюлетина.
 
АНКЕТА
Какво е Бог за вас?
 Упование в земния ми живот и надежда за вечен живот
 Вярата ми, че всичко има смисъл – дори и да не го разбирам сега
 Нещо, което търся, но не мога още да открия
 Някой, когото да обвинявам за нещастния си живот
 Нечия измислица, за да се контролират низките страсти на хората